Doen

Tonnie en Yvonne Schotman zijn de beheerders van het Geurkinhuisje. Zij wonen al sinds 1989 in Miste. In het huis is een toeristische map aanwezig, hierin vind u informatie omtrent alles wat er in de omgeving te doen is. Zij adviseren u ook graag voor informatie over mooie fiets en wandelgebieden in de omgeving.Verder hebben zij hier alvast wat suggesties voor u:

 

 
     
     
Bioscoop
Service theater 'Skopein'
Winterswijk www.skopein.nl
     
     
Kinderspeelparadijs
Kinderspeelparadijs Binnenpret Lievelde www.binnenpret.nl
     
     
Museum
Erve Kots Lievelde www.ervekots.nl
     
     
Recreatie

't Hilgelo (7km)

Recreatiegebied 't Hilgelo ligt vlak buiten Winterswijk, aan de weg naar Meddo. Het gebied heeft een oppervlakte van 36 ha. en bestaat uit een ruime waterplas met strand en speel/ligweiden. Er zijn surfplanken, waterfietsen en kano's ter plekke te huur. Ook bestaat de mogelijkheid een surfkluis te huren, zodat u uw surfplank niet iedere keer mee naar huis hoeft te nemen. 't Hilgelo beschikt samen met Stroombroek als enige recreatiegebieden in de Achterhoek en Liemers over een afzonderlijk en beschut gedeelte waar naaktrecreatie is toegestaan.

In de omgeving staan prachtige boerderijen en liggen tal van kleine en grote bossen. Hier blijkt pas goed waarom het landschap van de Achterhoek wel een coulisselandschap wordt genoemd. Een bezoek aan 't Hilgelo kan prima worden gecombineerd met een prachtige fietstocht, want het ligt direct aan diverse fietsroutes, zoals de Kastelenfietsroute Oost-Gelderland of de ATB-route rondom Winterswijk. Rondom ít Hilgelo zijn ruiterpaden aangelegd en kunt u starten voor een gemarkeerde ruiter- of menroute.

Het recreatiegebied wordt momenteel fors uitgebreid. Na de ontzanding is de plas ongeveer verdubbeld tot 36 ha water. De ontzanding vordert gestaag zodat de plas in oppervlak al gegroeid is. Nog niet alle oevers zijn afgewerkt en de plas is nog niet overal op de juiste diepte. De oeverstroken zijn eveneens gedeeltelijk ingericht.

In eerste instantie zijn de rondgaande paden aangelegd en is nieuwe beplanting aangebracht. De paden zijn geschikt om te wandelen en te fietsen. Voor ruiters en koetsiers is een afzonderlijk pad aangelegd. Op enkele punten zijn vooruitlopend op de totale inrichting vast enkele bankjes geplaatst. De komende jaren wordt verder gewerkt aan de zandwinning en de afrondende inrichting. Naar verwachting zal de inrichting omstreeks 2010 voltooid zijn. 

De Slingeplas (Bredevoort, 3km)
De Slingeplas ligt ten oosten van het pittoreske stadje Bredevoort.Het recreatiegebied met een oppervlakte van 34 hectare is ruim van opzet en volledig nieuw ingericht. Het recreatiegebied is op fraaie wijze ingepast in het landschap. Een bezoek aan de Slingeplas kan prima worden gecombineerd met een fietstocht of wandeling in de prachtige omgeving rond Aalten. Er zijn door het recreatieschap vele kilometers gemarkeerde wandel-, fiets- en ruiterroutes uitgezet.

Voorzieningen:slingeplas

  • ruime parkeerterreinen
  • geautomatiseerde parkeergeldinning
  • fietsenstallingen
  • speelvoorzieningen
  • visstoepen
  • beheerdersruimte
  • verkooppunt
  • toiletgebouw (incl. invalidentoilet)
  • buitendouche
  • EHBO-ruimte
Zwembad
Inselbad Bahia Bocholt www.bahia.de